Oświadczenie FC Barcelony: Pragniemy odwiedzić Polskę jeszcze tego lata

- FC Barcelona zdaje sobie sprawę z problemów, jakie ponieśli polscy kibice w związku z odłożeniem meczu. Klub chciałby potwierdzić swoją gotowość, aby odwiedzić Polskę w to lato i cieszyć się wspaniałą grą w piłkę nożną ze swoimi polskimi fanami - pisze w specjalnym oświadczeniu Duma Katalonii.
Przedstawiciele Barcelony chcą, aby ich zespół rozegrał mecz z Lechią na PGE Arenie w możliwie najszybszym terminie. Władze katalońskiego klubu przepraszają za zaistniałą sytuację i obiecują, że do Gdańska przyjadą w najsilniejszym składzie. Takiego rozwiązania nie wyklucza Tomasz Rachwał, prezes agencji PSP (czytajTUTAJ).

Oto treść oświadczenia:

"FC Barcelona pracuje razem z promotorami spotkania w Gdańsku, aby jak najszybciej znaleźć nową datę rozegrania towarzyskiego meczu w Polsce. Obie strony są zdeterminowane, aby ogłosić ją najszybciej jak to możliwe.

Klub pragnie również podziękować organizatorom za zrozumienie tej trudnej sytuacji i profesjonalne zachowanie.

FC Barcelona zdaje sobie sprawę z problemów, jakie ponieśli polscy kibice w związku z odłożeniem meczu. Klub chciałby potwierdzić swoją gotowość, aby odwiedzić Polskę w to lato i cieszyć się wspaniałą grą w piłkę nożną ze swoimi polskimi fanami".

Decyzja przedstawicieli Barcelony o odwołaniu meczu miała duży oddźwięk. Nie brakuje dosadnych komentarzy.

Jaki termin rozegrania meczu byłby najlepszy?Podyskutuj na Facebooku Trojmiasto.Sport.pl! »

Co uważasz o odwołaniu Super Meczu?